vrijdag 3 oktober 2014

Spaanse kip.


Het oogstseizoen is begonnen, volop herfstvruchten, noten en paddestoelen!
De noten geven dit gerecht een herfstig tintje, maar op het moment dat je het glaasje sherry toevoegt ruik je de tapas op dat zonnige terras weer en wil je spontaan een flamencodansje om het fornuis doen…..
Een vleugje herinnering aan de zomer.

Deze hoeveelheid is voor 4 personen, maar maak gerust meer, de volgende dag is het gerecht nòg lekkerder!


Spaanse kip.

1 kip of 4 kipdijfilets in stukken
1 grote rode ui
1 pond trostomaten
thijm
2 laurierblaadjes
1 glas droge sherry
(evt. een rode peper of wat cayennepeper)

Voor de saus:
1 stevige boterham
2 knoflooktenen
2 el. ongezouten walnoten
2 el. ongezouten hazelnoten
2 el. ongezouten cashewnoten

1/2 zakje saffraanpoeder
1 el. olijfolie

Ui snipperen en tomaten in kwarten snijden. 
Kip aanbraden, ui erbij meebakken.
Tomaten, thijm, laurier en sherry toevoegen
Alle ingrediënten voor de saus grof hakken in een foodprocessor en toevoegen aan de kip. Als de saus te dik is wat water toevoegen en laten sudderen tot de kip gaar is.

Geen opmerkingen: