zondag 12 oktober 2014

Zalm van Tante.

Om de „paprika/peper”week te beginnen een recept van mijn liefste tante.
Mijn favoriete tante was heel goed in het maken van comfortfood.
Regelmatig bracht ze een warme macaronischotel met ham en kaas en iedere keer was dat een weldaad. Deze zalmschotel van haar was ook heerlijk en als ze zou zien dat haar visschotel hier genoemd wordt zou ze waarschijnlijk verlegen worden. En het stiekempjes heel leuk vinden.

Zalmschotel van mijn favoriete tante. (2 personen)
250 gram zalm
2 of 3 lente uitjes
1 rode paprika
1 blikje mais of diepvries maiskorrels (of vers gekookte natuurlijk!)
1 bekertje crème fraîche
3 flinke aardappels
1 laurierblad
melk
1/3 pakje Mon Chou
1 ei
zwarte peper
nootmuskaat
peterselie
bieslook

Kook de aardappels met het laurierblad. 
Snij de ui en paprika klein en bak deze samen tot ze iets zachter zijn. Vermeng dit mengsel met de mais en de crème fraîche.
Verwijder het laurierblad en maak een puree van de aardappels, melk, de Mon Chou, het ei,  peper, nootmuskaat, peterselie en bieslook.Bak de zalm op hoog vuur aan 1 kant. Leg de zalm met de ongebakken kant naar beneden in een beboterde vuurvaste schaal, en spreid het maismengsel erop uit. Dek af met de aardappelpuree. Hier en daar een klontje boter.

Een half uur in de oven op 180 graden C. tot de bovenkant bruin is.

Geen opmerkingen: