donderdag 23 oktober 2014

DIEETOOK, een bijzondere webwinkel.Toen ik net begon met natriumarm eten was het het moeilijkst om producten te vinden waar weinig natrium in zat en die daarnaast ook nog smaakvol waren. Het „standaard” assortiment was nog niet zo uitgebreid als nu en je moest echt op zoek naar smaakvolle producten.

Af en toe deed je een echte  ontdekking, zoals bijvoorbeeld mayonaise van de Laan of vond je een slager, die zoutarme saucijsjes wilde maken. Nadeel hierbij was dat je dan wel een grote bestelling moest plaatsen. En een kilo saucijsjes zijn nog wel te behappen en kunnen de vriezer in, maar eet je maar eens door 6 ponds potten mayonaise heen…..!

De webwinkel Dieetook heeft hiervoor een goede oplossing gevonden, waardoor smaakvolle zoutarme producten ook in kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn. En niet alleen producten voor zoutarm dieet, maar ook vetarm en (extreem) laag eiwit zijn hier verkrijgbaar.
Van Dieetook kun je gerust zeggen dat zij het grootste assortiment op het gebied van zoutarme artikelen in Nederland hebben.
Reden genoeg om kennis te maken met de mensen achter deze bijzondere webwinkel.

Op een herfstige dag werden we gastvrij ontvangen door Hans en Joke van Aken. Oorspronkelijk beiden afkomstig uit de Randstad, woont men al 40 jaar met veel plezier in Groningen.
Hans heeft ruim 25 jaar gewerkt in de theatertechniek en heeft de Zilveren Krommer ontvangen, een speciale onderscheiding in de wereld van de theatertechniek. 
Ongeveer 11 jaar geleden was het tijd voor een omslag in werk, Hans ging weer aan de studie, haalde zijn ondernemerspapieren en richtte samen met Joke Dieetook op. In deze tussenliggende tijd waren ze in contact gekomen met mensen, die om medische redenen dieetvoeding moesten gebruiken en hadden ze gemerkt hoe weinig er bestond op dit gebied en hoe groot de vraag was naar kleine verpakkingen.

Samen gingen ze op zoek naar artikelen in binnen-en buitenland, met veel smaak en weinig natrium. Joke is hierbij de „zoeker”, de kleine lettertjes-en etikettenlezer. Hans legt contact met de leveranciers.
Op deze manier hebben zij een netwerk aan leveranciers opgebouwd en is hun assortiment nog steeds groeiend. Door hun werkwijze kunnen zij in kleine hoeveelheden producten aan hun klanten leveren, die vaak in grootverpakkingen geleverd worden aan instellingskeukens en voor de particulier haast niet te krijgen zijn.
Het meeste vraag in de webwinkel gaat uit naar de visconserven, de kleine verpakkingen soep en saus en de diverse soorten bouillon, in poeder en tabletvorm.
Mayonaise, tomatenproducten en mosterd zijn er in verschillende smaken, Hans kent ze allen en kan je precies vertellen welke de smakelijkste is.
Doordat Hans de meeste van zijn leveranciers persoonlijk kent kan hij volledig staan achter de producten, die hij verkoopt.
Naast een aantal vaste klanten, die al vanaf het begin van de oprichting de bestellingen bij Dieetook doen zijn er steeds meer mensen, die de weg naar de webwinkel vinden.

Vooral voor mensen, die net beginnen met het natriumarme dieet is deze webwinkel een uitkomst. Maar ook voor doorgewinterden als ik zijn er nog smakelijke vondsten te ontdekken!
Ik zou mijn lezers graag aan willen raden eens een kijkje te nemen op www.dieetook.nl en zich te laten verrassen!

In de webwinkel kwam ik Groninger vlees-en rolladekruiden tegen. Intrigerend!
Graag wil ik hiermee een recept bedenken voor Joke en Hans en het dit weekend op het blog zetten.


Geen opmerkingen: