dinsdag 14 oktober 2014

Ajvar


En op kaas, ei en eigenlijk kan ik niets bedenken waar Ajvar niet lekker bij is!!

Het mengsel, zoals ik het maak smaakt zoet en pittig, door het gebruik van de hele peper. Zoals bij iedere smaakmaker raad ik je aan het mengsel een nachtje te laten staan en de volgende dag te kruiden naar je eigen smaak en nog even op te koken.

Ajvar.
2 el. olijfolie
1 rode paprika
1 rode peper (met of zonder zaden en lijsten)
1/2 aubergine
1 ui
2 t. knoflook
2 el. azijn
2 el. tomatenpuree
1 tl. na. tomatenketchup

Eventueel cayennepeper en suiker.

Snij alle ingrediënten in grove stukken en laat ze op heel zacht vuur slinken in de olijfolie. Ongeveer een half uurtje, als het te droog wordt en dreigt aan te branden een beetje water of olijfolie erbij.  De groente moet zacht zijn.
Fijnmaken met de staafmixer.

Zó simpel, zó lekker!



Geen opmerkingen: