donderdag 30 oktober 2014

Irish Stew.

Een pick me up soep.

Met verse gezonde groente, versterkende vlees bouillon en koolhydraataardappel.
In Ierland wordt deze soep gemaakt met lamsvlees, maar omdat het daarvoor nu niet het seizoen is heb ik varkensvlees gebruikt.
Het mooiste (in kleur en smaak) is deze soep met groene kool, maar ook daarvoor is het nog nèt te vroeg. Spitskool dan maar.


Voor 2 personen.

2 ons (lams)vlees
1/2 winterwortel
1/4 groene kool
2 vastkokende aardappels
2 el. lavas
2 el. selderij
1 tl. foelie
zwarte peper
natriumarme bouillonpoeder

Snij het vlees, de wortel en aardappels in even grote stukjes en de kool in reepjes.
Het vlees opzetten met water, lavas, selderij en foelie en half uurtje zacht laten koken.
Dan de groente en aardappels erbij en ongeveer 20 minuten laten koken tot de aardappel en wortel gaar zijn. Op smaak brengen met zwarte peper en natriumarme bouillonpoeder.

Geen opmerkingen: