vrijdag 10 oktober 2014

Pompoenstoverij.

Meestal gebruik ik flespompoenen omdat je dan zo gemakkelijk de zaden kunt verwijderen en ze zijn wat „handzamer” dan de bolle pompoenen. Als je voor Halloween eetbare pompoenen hebt uitgehold kun je dat vruchtvlees natuurlijk gebruiken. Misschien zijn het dan niet van die keurige blokjes, maar ach…..
Dit maal heb ik een Hokkaido pompoen gebruikt, omdat ik die toevallig in huis had en nog niet eerder had geprobeerd. Het fijne van deze pompoen is dat je hem niet hoeft te schillen. De smaak is wat nootachtig en..... lekker!
Deze stoofschotel is klaargemaakt in de oven, maar in een pan op het gasfornuis kan ook prima. De bereidingstijd zal ongeveer hetzelfde zijn.

Pompoenstoverij

1 pond riblappen
1/2 winterwortel
2 uien

1 rode lombok
2 laurierbladeren
2 kruidnagels
1 tl. piment
zwarte peper
1 blik tomaten
1 kg. pompoen

De oven voorverwarmen op 170 graden C.
De uien en winterwortel in grove stukken snijden.
Van de rode peper de zaden en lijsten verwijderen en klein snijden.

Snij de riblappen in kleine stukken en braadt dit bruin. Vlees uit de pan halen.
Ui en winterwortel in het vet bakken, vlees erbij met de rode peper, de laurierbladeren, kruidnagels, piment, peper en tomaten. Eventueel wat water erbij, deksel erop.
Pan in de oven en anderhalf à 2 uur laten stoven.

Terwijl het vlees stooft de pompoen in stukken snijden, de zaden en draden verwijderen. De pompoen toevoegen en het laatste kwartiert mee laten sudderen.
Zo nodig op smaak brengen met peper.

Je kunt dit eten met rijst, pasta of, zoals ik gedaan heb, met een goed stuk Turks brood.


Geen opmerkingen: