Deze kleine oranje paprikaatjes zijn heel zoet en knapperig.
Ze zijn gevuld met een humus van kikkererwten en macadamianoten. Het gemakkelijkst is een blik kikkererwten, maar die bevatten veel natrium. Heel goed afspoelen haalt wel iets weg, maar hoeveel natrium er dan overblijft weet je niet.
Ik kook ze liever zelf, het is net zo makkelijk, maar kost door het inweken (1 nacht) en koken (ca. anderhalf uur) meer tijd. Daarom kook ik altijd in één keer een grote hoeveelheid en vries dat dan in porties in. Altijd lekker in salades, soep of zoals hier in een humus. In plaats van de tahina (sesampasta), die meestal in een humusmengsel gebruikt wordt heb ik deze keer macadamianoten genomen. De olie, citroensap en komijnpoeder zijn "ongeveer" hoeveelheden en afhankelijk van je eigen smaak. Begin met de kleinste hoeveelheid en als je dit niet genoeg vindt voeg je datgene toe wat je mist. Als je liever olijfolie gebruikt kies dan een goede met een neutrale smaak, zodat het niet te bitter wordt.
Kikkererwt met macadamianoot.
200 gram gare kikkererwten
50 gram ongezouten macadamianoten
1 rode peper
2 tenen knoflook
2-4 el. zonnebloemolie
2-4 el.citroensap
1-2 tl. komijnpoeder
zwarte peper
Verwijder zaden en lijsten uit de rode peper en vermeng alle ingrediënten.
Maak zo fijn mogelijk met een staafmixer. Het mengsel zal korreliger uitvallen dan die uit de winkel.
Als het te droog is wat water of citroensap (of olie) erbij doen.
Bestuiven met (gerookte) paprikapoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten