Laat je niet ontmoedigen door de lijst ingrediënten en maak de soep in etappes.
2 kippenpoten
ui, ongeschild in 2’en,
stuk wortel, stuk prei, stuk bleekselderij
2 tenen knoflook
1 kruidnagel
1 el. lavas
1 tl. foelie
gember
(evt. 1 rode peper)
Maak een sterke bouillon van deze ingrediënten en kook 1 ei per persoon. Zeef de bouillon, snij de ui fijn en pluk de kip. De rest gooi je weg.
Voeg toe:
1 el. kerrie massala
1 el. tomatenpuree
sap van 1/2 limoen
1 el. lavas
champignons
handje bami
natriumarme bouillon
Koken tot de bami gaar is en verder op smaak brengen met limoensap, evt. natriumarme bouillon.
Doe in een soepkom wat groente:
fijngesneden ijsbergsla of paksoi of Chinese kool en
fijngesneden bladselderij en
de gekookte gehalveerde eieren. Strooi er wat gefruite uitjes over.
Vega-versie:
Laat de kip weg en gebruik een na. bouillonblokje om bouillon te maken of alleen de groenten en kruiden.
Snij een tahoe in kleine blokjes(ze worden groter in de bouillon) en voeg deze toe, tegelijk met de bami of maak een omeletje van geklutst ei, selderij, prei, beetje sambal en kerriepoeder en snij hier reepjes van.
Vega-versie:
Laat de kip weg en gebruik een na. bouillonblokje om bouillon te maken of alleen de groenten en kruiden.
Snij een tahoe in kleine blokjes(ze worden groter in de bouillon) en voeg deze toe, tegelijk met de bami of maak een omeletje van geklutst ei, selderij, prei, beetje sambal en kerriepoeder en snij hier reepjes van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten