donderdag 28 augustus 2014

Maiskoekjes.

In dit seizoen is er volop verse mais te koop!
Voor dit gerecht is verse mais heerlijk. De kolf ontdoen van schutbladen en „haren”. Opzetten met koud water, aan de kook brengen en 3 minuten laten doorkoken. Af laten koelen en de kolf rechtop zetten. Met een scherp mes de korrels van boven naar beneden eraf snijden. Je kunt ook een blikje mais gebruiken.


Maiskoekjes. (12 stuks)
200 ml. melk
50 gram maismeel
1 stukje santen van 1 cm. (dit is harde creamed coconut)
1  1/2 tl. suiker
100 gram mais of de korrels van 1 maiskolf
1/3 prei
1 teen knoflook
1 ei
1 el. selderij
1/2 tl. gemalen koriander(ketoembar)
1 tl. komijn(djinten)
1 tl. milde sambal badjak
zelfrijzend bakmeel.

Melk, maismeel, santen en suiker kort koken tot het een dikke pap is.
Iets af laten koelen. De prei  en knoflook zo dun mogelijk snipperen.
De overige kruiden en het ei erbij en het deeg iets steviger maken met het zelfrijzend bakmeel.
In koekenpan olie verwarmen en hoopjes van het mengsel op halfhoog vuur bakken. Als je de koekjes omdraait iets aandrukkken, zodat de koekjes even plat worden.

Geen opmerkingen: