Kun je zonder zout toe te voegen nog lekker eten? Het lijkt een onmogelijke opgave. In dit blog probeer ik je een stapje verder te helpen om de overgang naar zoutarm eten iets te vergemakkelijken. Tips over kruiden en andere smaakmakers, pannen en zoutarme ontdekkingen, die het natriumarme leven plezieriger kunnen maken. En uiteraard.....veel recepten!
maandag 29 december 2014
Oudjaar 2014 - Zout-en calorie (!) arm Oudejaarshapje.
Het is bijna zover!
Alleen de schalen oliebollen en flappen scheiden ons nog van de goede voornemens, waarmee we 2015 binnen gaan stappen!
Wij vieren dit meestal met een ouderwetse bowl en proberen ieder jaar een nieuwe vulling te bedenken voor hartige-en zoete flappen. Dit jaar loopt het echter anders en gaan we voor de lichte, snel klare hapjes.....
Hierbij een hapje wat niet meer tijd kost dan een minuut of 5 om klaar te maken.
Voor 6 rolletjes heb je nodig:
1 ons rosbief
2 gekookte eieren in kwarten
mayonaise
pittige sla als rucola, veldsla of eikenblad
peper
Van alles wat op een plakje ros, oprollen, klaar!
Een hele fijne Jaarwisseling en een goede start van 2015!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten