Kun je zonder zout toe te voegen nog lekker eten? Het lijkt een onmogelijke opgave. In dit blog probeer ik je een stapje verder te helpen om de overgang naar zoutarm eten iets te vergemakkelijken. Tips over kruiden en andere smaakmakers, pannen en zoutarme ontdekkingen, die het natriumarme leven plezieriger kunnen maken. En uiteraard.....veel recepten!
maandag 8 december 2014
Kerstmis 2014 - Selderijsoep met cantharellen.
Voor 4 personen heb je het volgende nodig:
1 kleine knolselderij
2 uien
1 teen knoflook
1 laurierblad
boter
2 el. lavas
1 tl. thijm
peper
eventueel een scheutje (soya)room.
16 kleine cantharellen of andere paddestoelen.
peterselie
Schil de knolselderij en snijdt in grote stukken.
Pel de uien en verdeel in 8-en. Pel de knoflook.
Bak de knolselderij, ui en knoflook aan in de boter, tot ze wat zachter zijn. Ze hoeven geen kleur te krijgen.
Voeg lavas, tijm, laurierblad en peper en 1 liter water(of bouillon) toe.
Laat alles koken tot de selderij gaar is.
Vis het laurierblad eruit en pureer de soep met de staafmixer.
Vanaf hier kun je de soep invriezen.
Als je de soep gaat gebruiken laat deze dan 1 dag van tevoren ontdooien.
Tijdens het opwarmen bak je de schoongemaakte cantharellen zachtjes in de boter.
Op smaak brengen met peper en (na.) bouillonpoeder.
Met een plukje peterselie of bieslook en de paddestoelen kun je de soep garneren.
Als je de soep nog iets romiger wilt hebben voeg dan een scheutje (soya)room toe.
Labels:
Feestdagen,
Koolhydraatbeperkt.,
Recepten,
Soep,
vega
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten