donderdag 18 december 2014

Zoutarme Cadeau ideetjes.


Een Kerstboeket? Wie zou het niet willen krijgen?

Natuurlijk, een sjaal, een muts, een boek, er zijn legio mogelijkheden te bedenken. Maar wil je iemand, die een zoutarm dieet moet houden ècht verwennen? Wil je laten zien dat je met aandacht op zoek gegaan bent naar iets  wat binnen het zoutarme dieet is toegestaan? Dat je tijd hebt besteed aan het beste uit te zoeken? Dan geef je iets zoutarms, wat toegestaan is binnen dat dieet! Meestal zoek je het in het dieetschap van de supermarkt, want dit is de plek die je vertrouwd is en die je kent. Echter, als je even verder kijkt is het assortiment veel groter dan je ooit had durven dromen.
Er is zoveel meer mogelijk buiten het traditionele assortiment!
Een paar tips?
Ga eens neuzen in winkels als Eko Plaza of Mediterrane winkeltjes, kijk in speciaalzaken naar goede oliën of azijn. Frambozenazijn, Balsamico, Vijgenbalsem (heerlijk in een salade met rozijntjes)!
En neen, het is niet goedkoop, maar van een goede olie heb je soms maar een paar druppeltjes nodig om een gerecht een enorme smaakboost te geven. In de Markthal in Rotterdam kwam ik Bij Heerlijk en Eerlijk Delicatessen oa. Eekhoorntjesbroodolie tegen. Tè lekker. Een paar druppeltjes (vooral niet te veel, dan wordt het te overheersend!) op een pasta met paddestoelen.....droom!
En ja, het kost 6,50 voor 100 ml. maar hoeveel druppeltjes zitten er in 100 ml.?
Deze en nog veel meer heerlijke oliën en andere verwennerijen zijn ook te koop via de webwinkel van Heerlijk en Eerlijk Delicatessen.

Denk aan ongezouten noten (met cranberry's voor de Kersttouch?), gedroogde paddestoelen, aubergines, paprika's, bijzondere vruchten, nieuwe groentesoorten, zoals de Flower Sprout, een vrolijk groen/paars krulletje, een kruising tussen spruitjes en boerenkool.
Neem eens een kijkje op de website van Dieetook. Zij hebben bijvoorbeeld verschillende visconserven, waarvan je een combinatie kunt maken of piccalilly en misschien nog wel meer zaken, die je in de reguliere supermarkten niet kunt krijgen. En dan is er natuurlijk altijd nog de bon!
In het voorjaar zal ik voor het blog een verhaal schrijven over een bezoek aan 't Geertje, een geitenboerderij in Zoeterwoude waar ik zoutarme boerenkaas (op bestelling) vond. Helaas kunnen ze het niet opsturen, maar de bon is het hele jaar geldig en een bezoek aan de boerderij in het voorjaar is een heerlijk uitje, om je de hele winter op te verheugen!

Dit weekend staat in het teken van héél veel boodschappen naar mijn hol slepen en daarin zal ik niet de enige zijn! Iedere dag een beetje. Want.....Volgende week om deze tijd zitten we volop in de Kerst!

Geen opmerkingen: