zondag 3 december 2017

Winterwarmte.

Gastblog voor de Nieuwsbrief Hart & Vaatgroep, januari 2018.

Genietmaand december is weer voorbij. Helaas geen witte Kerst, maar gelukkig hebben we een paar weken eerder daar wel een voorproef van gekregen. Wàt een dik pak sneeuw, heerlijk!
Ondanks alle ongemakken en natte blubber achteraf vind ik dat toch wel echt bij december horen.

Heerlijk als het nèt vriezig is. Te weinig kou om naar adem te happen op het moment dat je naar buiten stapt, maar koud genoeg voor handschoenen en een dikkere sjaal.
Het fijnste moment van zulke dagen vind ik het thuiskomen, de verwarming op hoog, kat of dekentje om je buitenkant te verwarmen en een warm drankje voor de binnenkant.
Een glühwein kan je goed verwarmen, maar kost wel wat voorbereiding en trektijd. Vaak is het enige wat je wilt zo snel mogelijk onderuitzakken en even helemaal niets doen.
Zo snel, zo warm mogelijk relaxen…..

In Duitsland kwam ik dit drankje tegen, wat binnen 5 minuten klaar staat! Het geeft je een heerlijke warme gloed en erna voel je je helemaal rozig. Het schijnt ook in Scandinavië veel gedronken te worden.

Je kunt hiervoor appelsap gebruiken, maar ik gebruik graag appeldiksap. Het is makkelijk te doseren en de smaak is wat voller.
Wat je verder nodig hebt is heet water, een schijfje citroen, een kaneelstokje en een steranijsje.
Voor extra warmte kun je een schijfje gember of een scheutje alcoholisch eraan toevoegen.

Of er nog dagen aan komen, die zo koud zijn dat je hiervan kunt genieten dat zullen we af moeten wachten. Wie weet? 
Mocht het zo zijn, denk dan aan dit drankje. Een snel opwarmertje waar je erg blij van wordt. Niet opgeslagen? Je vind het terug op smaakvolzonderzout.blogspot.nl 


Een mooi 2018 voor allen!

Geen opmerkingen: