woensdag 20 december 2017

Kerst 2017 - Visrolletjes met garnalen.

Het plan voor deze Kerst was om als voorgerechtje gevulde hartige soezen te maken. Helaas na 3 porties soezen en diverse vullingen geprobeerd te hebben was ik nog steeds niet tevreden met het resultaat. Tja, soms moet je dan toegeven dat je het niet kunt winnen van jezelf en je richten op dat wat wèl haalbaar is.
De soezen gaan in de herkansing en het voorafje worden visrolletjes, gevuld met garnalen en champignons.

Voor deze rolletjes neem je een platte vis, als tong of schol.
De saus kun je voor 4 personen maken.
Omdat garnalen aan boord vaak al met zout worden gekookt bevatten ze veel natrium. Voor degene, die zoutloos moet eten zou ik verse, rauwe, grote garnalen gebruiken en voor degenen, die wel zout mogen kant en klare gekookte. Ik neem zelf altijd grote garnalen zonder kop, maar met staart. Deze zijn al schoongemaakt, wat veel werk scheelt. Als je grote garnalen als garnering wilt gebruiken neem dan 2 per persoon.

Je hebt nodig:
4 visfilets
11 grote garnalen (8 voor garnering en 3 voor degene, die zoutloos eet)
1 ons gekookte garnalen
citroensap
2 ons paddestoelen
3 sjalotjes
2 el. crème fraiche
noot
witte peper
mespuntje mosterdpoeder
1 el. bloem
1 klein glas witte wijn
dille
kleine vuurvaste schaaltjes
kruidenboter

Bak de grote garnalen in wat olie tot ze roze zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Snij de vis in de lengte doormidden en besprenkel met wat citroensap. Beboter de vuurvaste schaaltjes en leg er 2 rolletjes p.p. in. Het midden van het rolletje hou je vrij voor de vulling
Snij de sjalotjes ragfijn en de paddestoelen in plakjes. Bak ze zachtjes in de boter tot ze slap zijn.
Pel ondertussen 3 grote garnalen en snij ze in (niet te kleine) stukjes. Wil je de garneergarnalen zonder schil, pel ze dan allemaal. Het scheelt een hoop geknutsel en vieze handen aan tafel.....
Strooi peper, noot en mosterdpoeder over het paddestoelenmengsel. Crème fraiche erin laten smelten en de bloem erdoor roeren. Even laten bakken en dan het glas wijn erbij. Goed roeren zodat het een ragout wordt. Als het te dik wordt wat water toevoegen. Dille erbij en het gas uitzetten.
Het zoutloze rolletje kan nu gevuld worden met de ragout en de stukjes garnaal.
Door de rest van de ragout roer je het ons gekookte garnalen en wat zout.
Vul de rolletjes en leg een klein plakje kruidenboter op elk rolletje. Op 200 gr. C ca. 15 minuten bakken. Garneren met de grote garnalen en wat dilleveertjes.

Fijne Feestdagen!

Geen opmerkingen: