maandag 22 februari 2016

Cajunballetjes.

Het is moeilijk om het lijnen vol te houden als het afvallen langzamer gaat.
Je bent geneigd om terug te vallen in je oude patroon van het verwennen van je smaakpapillen.
Je begint smoezen te verzinnen en als je eenmaal begint met "zondigen" is het o zo makkelijk om jezelf wijs te maken dat het allemaal niet zo erg is als je daarmee door zou gaan. In je achterhoofd weet je natuurlijk wel dat de enige, die je in de maling neemt jijzelf bent. Voor de rest van de wereld is het niet interessant om te weten hoeveel kilo jouw weegschaal aangeeft. De enige, die er baat bij heeft dat je gewicht lager wordt, ben je zelf.
Ik probeer dan ook regelmatig mezelf moed in te praten en te zoeken naar manieren om de dagelijkse portie calorieeen te verlagen. Wat voor mij tot nu toe het beste heeft gewerkt is het verkleinen van de porties, het verminderen van koolhydraten en de hoeveelheid groente en fruit juist te vermeerderen. Brood vervangen door crackers werkt bij mij niet, de hele ochtend hou ik een hongergevoel en ben geneigd dit te gaan compenseren. De hoeveelheid brood heb ik nu gehalveerd en er een gewoonte van gemaakt om wat groente bij elke boterham te eten en hier en daar een appeltje, worteltje of stukje rettich te knagen.
Nu vroeg ik me af of ik de hoeveelheid vlees zou kunnen verminderen door een gedeelte te vervangen door groente en kwam tot het volgende recept, dat ik heb uitgeprobeerd op een echte vleesverslinder. Hij vond het heerlijk, maar dat zou ook kunnen komen door de verrukkulukke Cajunkruiden van de Kruidenspecialist.

Voor 2 personen heb je nodig:

2 ons gehakt
1/3 zakje wortelstiftjes of geraspte wortel
Cajunkruiden
gerookt paprikapoeder, de dulce variant
1 ei

Vermeng alles, draai kleine balletjes van het mengsel en bak ze op niet te hoog vuur.
Dit is lekker met couscous, die je vermengt met een gebakken uitje en paprika en wat doperwtjes.
Voor de niet-lijners kun je er wat geroosterde amandelsnippers overheen strooien.

Geen opmerkingen: