maandag 15 februari 2016

Gio's Corner, uitstekende kruidenmixen zonder zout.

Kruiden en zoveel meer..... in Zuidlaren.

In 2009 kochten Giovanni en Maud een marktkraampje op Marktplaats. Een piepklein marktkraampje van 2 meter. Giovanni maakte er een vitrine in waarin ze de gebruikelijke kruiden verkochten op de vrijdagse warenmarkt in Zuidlaren. Door de gesprekken met hun klanten kwamen ze erachter dat er veel behoefte was aan niet alledaagse kruiden en omdat ze zelf de gangbare kruiden te zout  vonden begonnen ze te experimenteren met kruidenmengsels. Maud's jarenlange ervaring als restaurantkok kwam hierbij goed van pas. Zo kwamen ze tot een eigen assortiment: zuiver zoutloos, zonder toevoegingen en glutenvrij.
Ze gingen verder en er ontstonden mooie produkten zonder zout, gemarineerde olijven, roomkaasjes, verse tortellini, ravioli en focaccio. De marktkraam werd ingeruild voor een marktkar, die door Giovanni in drie maanden tijd verbouwd werd tot een specialiteitenkar en waarmee ze op braderieen en beurzen konden staan en in 2014 was het zover! Jawel, een echte winkel op de Stationsweg, een overzichtelijke winkel met een ruim aanbod van oa. verse, zelfgemaakte produkten.

Giovanni en Maud vinden het belangrijk om goed te luisteren naar hun klanten en in te spelen op hun behoeften. Zoek je iets speciaals overleg dan even per mail of telefoon, er is veel mogelijk. Doordat ze zelf hun producten samen stellen weten ze precies wat er in gaat en geven ze goede en betrouwbare informatie. Ben je bijv. op zoek naar een bepaald kruidenmengsel, maar allergisch voor een bepaald onderdeel dan maken ze voor jou een passende mix! 
Via de webshop zijn de droge kruiden te bestellen, ik heb er een aantal mogen proberen en ze zijn heerlijk! En bovendien verrassend betaalbaar! 
Verse produkten wisselen per seizoen en zijn in de winkel en aan de kar verkrijgbaar.
Vorige maand stonden ze op de Vakantiebeurs voor de Nierstichting. De gesprekken, die je dan voert zijn weer heel anders dan op de markt of in de winkel en op deze manier blijven ze dicht bij datgene waar behoefte aan is.

De eerste keer dat ik Maud mailde over dit stukje op het blog verontschuldigde ze zich voor haar tijdsgebrek op dat moment. Ze moest nl. die week 2000 kruidenmixzakjes leveren aan de Nierpatientenvereniging en het vullen kostte nogal wat tijd.....Het zegt voldoende over de betrokkenheid en het enthousiasme waarmee deze twee pioniers aan de slag zijn! Inmiddels hebben ook steeds meer dieetisten van ziekenhuizen de weg naar Gio's Corner gevonden en bevelen hun kruiden aan aan hun patiƫnten.
Op Fb kun je ze vinden op gioscorner. Hier vind je ook tips en productinformatie en wetenswaardigheden over kruiden en specerijen.

Wil je kruiden bestellen dan kun je op www.dekruidenspecialist.nl de webshop vinden.

Geen opmerkingen: