woensdag 5 november 2014

Tajine Algemeen.

De meeste tajines moeten voor gebruik worden voorbehandeld.
De voorbehandeling is afhankelijk van het materiaal waarvan de tajine is gemaakt. Het beste kun je je laten adviseren door degene, die jou de tajine verkoopt.

Een tajine kun je maken met alles wat je lekker vindt.
Lam, kip, vis, gehaktballetjes, zelfs eieren kunnen klaargemaakt worden in de tajine. Bij de bereidingstijd rekening houden  met de tijd, die je anders zou gebruiken in een gewone pan. Lam dus langer dan gehaktballetjes. Heb je (nog) geen tajine dan kun je dit gerecht ook in een braadpan bereiden.


Tips om te voorkomen dat de tajine barst:

Zorg altijd voor een vlamverdeler onder de tajine als je hem op het gas gebruikt.
Zorg altijd voor een laagje vloeistof in de kom:
Voorverwarmen met een laagje water. Het water weggooien als je begint met bakken en vervangen door een laagje olie.

Opbouw van de tajine: 

Onderin de ingredienten, die het meeste vocht bevatten.
Middenin datgene wat meer bereidingstijd nodig heeft.
Bovenin dat wat het minste bereidingstijd nodig heeft.

Als de tajine opgebouwd is er niet meer in roeren, deksel erop en rustig laten gaar stoven.

Geen opmerkingen: