zaterdag 7 januari 2017

Uiensoep.

Vandaag is niet een dag, die uitnodigt om naar buiten te gaan. De wereld is wit. Aan het verkeer, of eigenlijk aan het ontbreken van verkeersgeluid hoor ik dat het glad is.
Het advies luidt om er niet uit te gaan als het niet noodzakelijk is.
Ik vind dit luxe dagen, want je hoeft niet zoveel. Vandaag blijf ik binnen en maak eten met datgene wat ik tegen kom en wat iedereen wel in huis heeft. Ik maak Uiensoep!

Voor 2 personen:
3 flinke uien
2 teentjes knoflook
(na.) tomatenketchup
1 el. bloem
1 blikje pils
(na.) bouillon
brood
(na.) mosterd
geraspte kaas

Schil de uien en snij ze in halve maantjes, Knoflook snipperen.
Bak uien en knoflook zachtjes in wat olijfolie tot dat ze bruin zien, tomatenketchup erbij. Bloem erover en even mee laten bakken. Water erbij en losroeren. Het bier erbij, aanvullen met water en bouillon en zachtjes laten koken.

Als de soep klaar is een boterham roosteren, besmeren met mosterd en bestrooien met kaas. In plaats van bier kun je een scheutje wijn toevoegen. Wil je er helemaal geen alcohol in dan kun je het met een scheutje balsamicoazijn op smaak brengen.

Smullen maar!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar haal ik natrium arme bouillon, tomaten ketchup en mosterd.

Smaakvol zonder zout zei

Dank voor je reactie. De producten, die jij zoekt vind je in ieder geval bij de grotere AH's. Zal binnenkort een "zelfmaakversie" van tomatenketchup en mosterd op het blog zetten. Ze komen dan te staan onder Smaakmakers.