woensdag 9 maart 2016

Zoutarme Rookworsten en saucijsjes!


Op mijn speurtochten kom ik vaak mooie produkten tegen, die ik graag aan jullie door wil geven.
Zo kwam ik deze winter, surfend op het internet, zoutarme rookworsten tegen op meerdanvlees.nl
Dit maakte me nieuwsgierig en ik heb hen gevraagd of ze misschien saucijsjes zonder zout voor mij zouden kunnen en willen maken. Ik kreeg snel antwoord en inderdaad, ze konden besteld worden!

De eerste keer dat ik de rookworsten gebruikte vulde de geur van gerookt berkenhout mijn keuken en ik werd steeds enthousiaster! De smaak bleek net zo lekker als de geur al beloofd had.....
Ik heb wat meer informatie gevraagd en meerdanvlees bleek een familiebedrijf, opgericht door Harry Bolscher. Oorspronkelijk leverde men hoofdzakelijk in Noord-oost Nederland, Samen met zijn vrouw Ria heeft hij het bedrijf in ruim 35 jaar uitgebreid en werd leverancier voor ruim 500 bedrijven. Nu leveren zij aan groothandels, horeca en instellingen als scholen, tehuizen en ziekenhuizen in heel Nederlnd.
Momenteel wordt Meerdanvlees gerund door de 2 zonen Roy en Chiel, die ongeveer 6 jaar geleden besloten om ook aan particulieren de mogelijkheid te geven gebruik te maken van hun service. Vers vlees is natuurlijk natriumarm, maar het fijne van Meerdanvlees is dat ze zich juist gericht hebben op het "kant en klare" assortiment, wat ik nog niet eerder in zo ruime mate ben tegen gekomen. Rookworsten zijn al langer natriumarm te verkrijgen, maar ook kipvink, gepaneerde schnitzels en de onvolprezen varkenssaucijsjes zijn natriumarm verkrijgbaar! Om het leven wat makkelijker te maken (en tijd te besparen) zijn er nu ook reeds gegaarde ham-en runderlappen en kipfilet verkrijgbaar.

Bestellen kan via de webshop. Uiteraard alleen in wat grotere hoeveelheden, maar met een beetje freezer hoeft dat geen probleem te zijn. Voor meer informatie kijk je op htttp://www.meerdanvlees.nl/shop/meer/biologisch-vegetarisch-dieet/natriumarm 

Genieten!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik heb de link gekopieerd op mijn fb dank je wel

Smaakvol zonder zout zei

Fijn! Voor meer mensen, die op zoek zijn naar deze info. Dankjewel voor het delen op FB!