zaterdag 19 maart 2016

Pastaschotel met gerookte worst.

Met de rookworsten van meerdanvlees.nl  heb ik een heerlijke eenpans maaltijd gemaakt.
Nee, een keertje geen stamppot, maar een pastaschotel! Het klinkt als een rare combinatie en dat ìs het ook, maar (geloof me) het is super lekker en kan niet mislukken. Gewoon een keer proberen?
I.p.v. broccoli kun je ook zo'n lekker klein lente bloemkooltje gebruiken! Dan wordt het nòg makkelijker.



Voor 2 personen heb je nodig:
2 handjes penne
1 broccoli 
2 uien
1 t. Knoflook
1 bakje kerstomaatjes
1/2 kartonnetje soya cuisine
1 zoutarme rookworst
geraspte jonge kaas

Schil de steel van de broccoli en snij deze in plakjes, snij de broccoli in roosjes.
Breng water aan de kook en laat de steelplakjes er een minuutje in koken. Doe de roosjes erbij voor nog een minuutje. Haal de broccoli uit het water, doe de penne erin en kook tot gaar.
Tomaatjes doormidden en de rookworst in plakjes. Bak de gesnipperde uitjes in wat olie, voeg op t laatst de knoflook toe.
Giet een laagje soyacuisine op de bodem van een vuurvaste schaal. Meng penne, broccoli, tomaatjes, rookworst, ui en knoflook en doe dit in de schaal. Nog wat room erover en de geraspte kaas. In de oven tot de kaas gesmolten is. Wil je wat meer saus dan het hele kartonnetje gebruiken. De saus blijft dun, maar vermengt zich goed met de andere smaken.

Geen opmerkingen: