Deze visstoofpot is gebaseerd op de Portugese Caldeirada. Het lekkerste is het als je dikke moten vis kunt kopen. Je kunt hem eten als eenpansmaaltijd met stevig brood of als een maaltijdsoep.
Voor 2 personen.
4 ons witvis in moten
1 grote ui
3 middelgrote vastkokende aardappels
3 (smaakvolle!) tomaten
1 paprika in ringen
2 tenen knoflook
1 glas droge, witte wijn
1 tl. witte peper of een fijngesneden lombokje zonder zaden en lijsten
1 laurierblaadje
5 el. olijfolie
na. bouillonblokje
verse peterselie of koriander
Neem een braadpan met brede bodem. Snij de aardappels en tomaten in plakken en de ui in halve ringen. Bak de aardappels even aan in een scheut olijfolie en voeg de uien toe.
Verkruimel het bouillonblokje boven de aardappels, leg het laurierblaadje erop en bestrooi met 1/2 tl. peper. Dan de tomaten, paprika, knoflook en peterselie en als bovenste laag de vis.
Maak een mengsel van wijn, de rest van de olijfolie en water. Giet dit over de vis. Als je dikke moten gebruikt vul dan de vloeistof aan tot de vis net onder staat. Gebruik je visfilets dan de vloeistof tot aan de vis gieten. Strooi de rest van de peper erover.
Laat dit nu met een deksel op de pan stoven op heel zacht vuur, ongeveer een half uur.
Rustig laten stoven, niet in roeren.
Kijk of de aardappels goed gaar zijn, de vis moet wit zijn. Bestrooien met verse peterselie of koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten