maandag 31 augustus 2015

Verstopte eitjes.



Een heel ouderwets recept in een nieuw jasje (letterlijk!)
Neem hiervoor zo klein mogelijke eitjes. Hoe groter ze zijn, hoe groter de kans dat de balletjes tijdens het bakken uit elkaar vallen. De gerookte paprika geeft er iets extra's aan.

Voor 2 gevulde ballen heb je nodig:
3 eitjes
300 gram gehakt
bieslook
peterselie
peper
nootmuskaat
gerookte paprikapoeder

Kook 2 eitjes hard. De kooktijd is afhankelijk van de grootte. Medium eitjes hebben ongeveer 5 minuten nodig. Laat de eieren afkoelen in koud water.
Ondertussen snij je de bieslook en peterselie fijn en vermengt dit met het gehakt, peper, nootmuskaat en het 3e ei. Maak er ronde plakken van. Deze bestrooi je met de gerookte paprikapoeder. Het gehakt moet goed bedekt zijn met de paprikapoeder!
Schil de gekookte eieren en leg ze op de plak gehakt. Vorm het gehakt eromheen tot het een bal is.
Bak de ballen zacht in boter.

Deze ballen zijn erg lekker met aardappelpuree en spinazie met "soldaatjes".

Soldaatjes:
(Vroeger) Snij brood in brede repen, bak in olie of boter. Bestrooien met (na)Aromat.
(Nu) Maak een mengsel van olijfolie en knoflook, besmeer met een kwastje de broodrepen en bak in de oven.

Geen opmerkingen: