vrijdag 21 augustus 2015

Snelle BBQ.

 De zomer en de vakanties zijn bijna voorbij.
Als het werkelijk zulk mooi weer blijft is dit weekend een goede gelegenheid om af te sluiten met een bbq!
Een vereenvoudigde ditmaal, geen lange marinade tijden, geen ingewikkelde tijdrovende sauzen.....Het aansteken van de bbq duurt langer dan het voorbereiden van het vlees!

Ipv. een klassieke satémarinade meng je
2 el. n.a.ketjap, 2 el. zonnebloemolie, 1/2 tl. 5 spiceskruiden en 2 uitgeperste tenen knoflook.
Leg kip of varkenshaas in deze saus en daarna meteen op de bbq.


Voor varkensvlees mijn favoriete marinade:
2 el. honing, 2 tl. mosterd en rozemarijn. Hup, op de bbq.
Door de zoetigheid wil dit vlees wel eens aan de bbq plakken.
Neem wat vetter vlees of vet het rooster in, dan komt het vast helemaal goed.

Als saus daarbij:
Na. mayonaise (evt. 1/2 kwark, 1/2 mayo)vermengd met je favoriete
jam. Evt. een sprietsje citroensap, als het te zoet is.

Dit recept heb ik bij de 10 minuten recepten gezet. Dat zal ongeveer de tijd zijn, die je nodig hebt aan voorbereiding. Erna kun je rustig achterover gaan zitten met een koel glas en wachten tot het vlees op je bord beland is.....

Geen opmerkingen: