zaterdag 28 april 2018

Wraps met gemarineerde kipstukjes.

De zomer komt er weer aan. We hebben al een voorproefje gehad met de heerlijk warme dagen van vorige week.  In deze overgang van lente naar zomer heb je opeens geen trek meer in stamppotten en maaltijd soepen, maar begin je te verlangen naar lichtere gerechten.
Ik geef je 2 gerechtjes met dezelfde basis. Je kunt ze gebruiken als vullingen voor slawraps en vulling 1 kan (met rijst) een maaltijd zijn.
Het fijne is dat je ze (bijna) helemaal van tevoren klaar kunt maken.
Erg handig voor die dagen dat de ochtenden nog koel zijn, maar de temperatuur in een rap tempo stijgt.

Als basis heb ik een halve kipfilet in stukjes gesneden en deze gemarineerd in 1 el. natriumarme ketjap en 1/2 tl. honing, wat citroensap en 1 cm. geraspte verse gember. In de tijd dat je de groente klaarmaakt is de kip voldoende gemarineerd. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 slawraps.
Je hebt kleine hoeveelheden nodig. De ingrediƫnten, die tussen ( ) staan voeg je pas toe vlak voordat je het opdient.

Vulling 1:
Paddestoelen schoonmaken en heel kort bakken.
Taugeh in een zeef, heet water erover.
Komkommer in blokjes.
Rode peper fijnsnijden.
(Gefruite uitjes in een bakje.)

Vulling 2:
Paprika in blokjes.
(Groene appel in blokjes. Deze pas snijden vlak voordat je het opdient)
(Gehakte cashewnoten of seroendeng in een bakje.)

Laat het vlees uitlekken en bak het op hoog vuur. Door de honing heb je al snel een bruin korstje.
Voeg de vulling toe en smikkelen maar!


Geen opmerkingen: