woensdag 4 april 2018

Kippensoep met dragon.

Gastblog voor de Nieuwsbrief Harteraad regio Zuid-Holland, april 2018.


Alvast een voorproefje van de zomer: een soepje met dragon.
Een zomers kruid, heerlijk als je het met mate toepast. De geur en smaak kunnen snel overheersen en niet iedereen houdt ervan. Begin daarom met 1/4  theelepeltje en voeg meer toe naar smaak. 
Als het in de smaak valt is het makkelijk te verveelvoudigen.

Voor 2 personen heb je nodig:
2 drumsticks
1 aardappel
1/2 prei
1 teen knoflook
1/4 tl. dragon
2 tl. lavas
1 laurierblad
zwarte peper

Zet de drumsticks, lavas, dragon en laurier op met een liter water en laat zachtjes koken. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes, snij de prei in ringen en de knoflook in de lengte doormidden. Voeg dit toe en kook tot de kip en de aardappelblokjes gaar zijn.
Verwijder de kip, knoflook en laurierblad. Pluk het vlees van de kip. Maak op smaak met zwarte peper en natriumarme bouillonpoeder en dien heet op.

Geen opmerkingen: