donderdag 5 februari 2015

Hartig Hart voor je Valentino.



Wat is er leuker dan iets te maken voor een, door jou, uitverkoren persoon?
Met deze quiche maak je je bedoelingen meer dan duidelijk en je mag er (minstens) een glimlach voor terug verwachten.....
Het is licht en luchtig en een perfect begin voor een avondje romantiek.

Op Facebook staan wat voorbeelden van individuele quiches. Voordeel hiervan is dat je zout en/of wat ontbijtspek kunt toevoegen voor de niet-zoutlozen en ook bijvoorbeeld de uitsparingen ipv het hartje kunt gebruiken. Dat geeft weer een ander effect.
In plaats van geitenkaas met gedroogde bieslook en peterselie kun je kiezen voor roomkaas met kruiden.

Voor 2 personen heb je nodig:
4 plakjes bladerdeeg
2 moten zalm
2 grote gekookte bieten
2 lenteuitjes
2 eieren
3/4 kartonnetje (soya)room
1 ons zachte, verse geitenkaas
gedroogde bieslook en peterselie
peper
mespuntje mosterdpoeder
paneermeel

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een beboterde vorm en zet de vorm in de ijskast.
Snij de bieten in plakken van 1 cm. dikte en steek hier zoveel hartjes uit als je nodig denkt te hebben voor de versiering.
Wat er overblijft van de bietjes rasp je grof en vermengt dit met de fijngesneden lenteuitjes, de mosterdpoeder en peper.
Snij de zalmmoten in  stukken. Klutst de eieren met de room, de kaas, de bieslook en peterselie en wat peper.

Haal de vorm uit de ijskast en strooi wat paneermeel op het bladerdeeg.
Hierop komt de laag geraspte bietjes, verdeel de zalm over de bietjes en schenk het ei/kaasmengsel erover.
In de oven: individuele porties ca. 10 minuten, grotere vorm 30 à 40 minuten.
Als het bladerdeeg knapperig is en het ei gestold zijn ze klaar.

Fijne avond.....!

Geen opmerkingen: