vrijdag 14 juli 2017

Rosbiefsalade met couscous.

Op deze zomerse dagen wil je niet boven stomende pannen staan om een avondmaaltijd te maken.
Aan koken wil je eigenlijk helemaal niet meer denken en bij deze salade hoeft dat ook nauwelijks. De enige "kook"activiteit is het koken van een kopje water!
Door de rosbief krijgt het een lekker smaakje, de pitjes geven wat extra bite. De dille is een heerlijk kruid, wat ruikt en smaakt naar de zomer. Bijkomend voordeel: de salade staat snel op tafel.
Ipv water of na. bouillon gebruik ik vaak tomatensap om de couscous te wellen. Dit verhoogt echter wel het natriumgehalte.


Voor 2 personen heb je nodig:
2 ons rosbief
1 kopje couscous
1 kopje kokend water (of na. bouillon)
scheutje lekkere olijfolie
chiliflakes of peper
verse dille
2 lente uitjes
smaaktomaatjes
komkommer
pijnboompitjes
citroensap

Doe de couscous in de slaschaal, met een scheutje olijfolie en giet er het kokend water of bouillon op. Doorroeren en afdekken zodat de couscous kan wellen.
Halveer de komkommer en snij hem in 4 stukken. Verwijder de zaadjes en schil hem eventueel.
Snij de tomaatjes en 1 ons rosbief  in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Dille en uitjes fijnsnijden.
Als de couscous is afgekoeld deze vermengen met de dille, ui, tomaatjes en gesneden rosbief. Op smaak maken met olijfolie, chiliflakes en citroen.
De komkommerstukken op een schaal leggen en vullen met de salade. Mag er gerust royaal overheen. Pijnboompitjes erover strooien. Garneren met rolletjes rosbief en dille.

2 opmerkingen:

Inostrate zei

Wat een prettige site met smaakvolle recepten,superleuk als inspiratie. Misschien leuk om tips voor kruidenmengsels zelf te maken voor vlees en vis?

Smaakvol zonder zout zei

Dank voor het compliment Inostrate. Zelf kruidenmengsels maken is leuk, maar je hebt vaak kleine hoeveelheden nodig en wat doe je met het restant? Tja. Inmiddels heb ik 2 kastjes vol kruiden, dus daar zijn de mijne gebleven : ). Ik gebruik graag kruiden van Gio's Corner, zij mengen hun kruiden zelf en verkopen deze in kleine zakjes tegen zachte prijsjes.
Maar ik vind het een goede suggestie, wie weet gaan de kruidenkastjes binnenkort weer open.....Veel plezier met het mengen!