dinsdag 8 november 2016

Gastblog voor de Nieuwsbrief Hart & Vaatgroep, oktober 2016.

Er zijn van die dagen dat je gedachteloos of misschien juist wel diep in gedachten je handen hun werk laat doen en er dan te laat achterkomt dat je een veel te grote hoeveelheid hebt gemaakt. Véél meer dan je nodig had. Gelukkig gebeurt het hier niet zo vaak, maar deze week wel.
Gekookte aardappels! 3x zoveel als ik kon gebruiken. Nu ben ik niet zo van het weggooien, dus zijn ze deze week in vele vormen langsgekomen, gepureerd, gebakken, als stamppot.
Gisteren heb ik met ze afgerekend door er deze snelle hap van te maken, met een salade erbij is het een volledige maaltijd. Afgekoeld kun je hem als tapas eten, in ieder Spaans café staan ze ’s middags op de toonbank!

De basis is aardappel en geklutst ei. Verder kun je er bijna alles in verwerken wat je lekker vindt, prei en ham zijn lekker, paprikaatjes, knoflook, laat je fantasie maar werken.
Geen tomaten of champignons gebruiken, omdat die teveel vocht afgeven. 
Ik vind het het lekkerst om hem zo eenvoudig mogelijk te houden en er eventueel een warme tomatensaus bij te eten. Vleeswaar plakjes zorgen ervoor dat het snel klaar is.

Voor de tortilla van gisteravond heb je per persoon nodig:
1 gekookte aardappel in plakjes
2 eieren, geklutst met een scheutje melk.
3 plakjes kleingesneden kipfilet(met tuinkruiden)
2 fijngesneden lente uitjes.

De aardappelplakjes bak je in een laagje olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de lenteui en kipfilet toe, kort meebakken en het geklutste ei toevoegen. Op zacht vuur laten stollen. Als je ziet dat de onderkant bruin wordt is het tijd om de tortilla om te keren. Dit kan wat lastig zijn…..!
Je kunt een groot bord gebruiken, daar de tortilla op laten glijden, koekenpan erover en omdraaien of 2 koekenpannen gebruiken.

Tips: Gebruik een zo klein mogelijke koekenpan, zodat de tortilla hoog kan worden.
Als je geen gekookte aardappels hebt kun je ook rösti gebruiken.

Eet smakelijk!
Petisco.

Geen opmerkingen: