maandag 23 maart 2015

Kip Kerrie.



De favoriet van 't Geertje is deze kip kerrie.
Speel naar hartelust met de ingrediënten en maak het helemaal naar je eigen smaak.....
Santen is geconcentreerde cocosroom, verkrijgbaar in de toko, evenals Garam Massala(Hindoestaanse kerrie). Heb je voorkeur voor een andere kerrie, zoals bijvoorbeeld de Engelse dan is dat natuurlijk prima. Kerrie is een kruidenmengsel en altijd verschillend van samenstelling. Let wel even op dat degene, die jij gebruikt geen zout bevat!

Voor 4 personen heb je nodig:
1 pond kipdijfilet of stukken kip
1 pond sperzieboontjes
2 aardappels in blokken gesneden
1 grote ui
2 knoflookteentjes
1 el. na. sambal badjak of 1 rode peper
2 el. Garam Massala of andere kerrie.
1 el. na. tomatenpuree
1 el. na. ketjap manis
2 kleine laurierblaadjes
1 na. bouillonblokje
(Blokje Santen van 5 á 10 cm.)

Kipdijfilet in stukken snijden.
Boontjes schoonmaken. Ui schoonmaken en in halve ringen snijden.
Kip aanbakken, ui erbij, knoflook erbij en even meebakken.
De overige ingrediënten erbij doen en laten sudderen tot de boontjes, aardappels en kip gaar zijn. Afmaken op je eigen smaak door toevoeging van meer van de smaakmakers.

Wil je de saus wat dikker maken smelt er dan een blokje santen in.
Als je santen gebruikt is de saus niet meer geschikt om in te vriezen.
Heb je saus over dan smaakt deze heerlijk over een paar hardgekookte eieren.

Vega-versie: 
In plaats van kip kun je stukken tahoe gebruiken. Deze bakken in olie en toevoegen als de aardappels en boontjes bijna gaar zijn. (na ca. 10 minuten) Ook hardgekookte eieren zijn hier heerlijk in.

Geen opmerkingen: