Het plaatje hiernaast doet de smaak tekort, want dit is verreweg de allerrrrlekkerste burger, die ik in lange tijd gegeten heb.
Samen met geroosterde zoete aardappel en pastinaak een waar smikkelfestijn. Het is best even werk, dus als je er ook roostergroente bij wilt schuif die dan in de oven voordat je aan de Burger begint. Dan zijn ze tegelijk klaar.
*Kruidenboter bevat vaak wat zout. In plaats hiervan kun je boter gebruiken, waar je een teentje knoflook in bakt voordat je de Portobello erin legt.
Per persoon heb je nodig:
150 gram gehakt
gerookte paprikapoeder
peper
1 Portobello paddestoel
1 fijngesnipperd sjalotje
kruidenboter
knoflook
peterselie
oregano
tijm
1/2 bol Mozzarella in plakken.
1 el. (na) mayonaise
(na) tomatenketchup
1 rode ui
Snij de rode ui in halve ringen, bak bruin en zet apart.
Maak het gehakt aan met de gerookte paprikapoeder, peper, oregano en tijm. Meng het fijngesnipperde sjalotje er doorheen.
Pers 1 teentje knoflook uit boven de mayonaise, strooi er wat fijngehakte peterselie over en vermeng dit. Bak de Portobello in de *kruidenboter. Laat iets afkoelen en schep de mayonaise in het kapje van de paddestoel.
Verdeel het gehakt in 2 plakken. Leg op de onderste plak de Portobello en de Mozzarella.
Tweede plak erop en bakken tot de binnenkant gaar en de Mozzarella gesmolten is.
Tomatenketchup erover en de gebakken rode ui.
Smullen!!!
Kun je zonder zout toe te voegen nog lekker eten? Het lijkt een onmogelijke opgave. In dit blog probeer ik je een stapje verder te helpen om de overgang naar zoutarm eten iets te vergemakkelijken. Tips over kruiden en andere smaakmakers, pannen en zoutarme ontdekkingen, die het natriumarme leven plezieriger kunnen maken. En uiteraard.....veel recepten!