dinsdag 3 maart 2015

Italiaanse rijst.



Dit rijstgerecht is alvast een voorproefje van de zomer! 

Een licht gerecht waarbij de smaken van de groente opgenomen worden door de rijst.
Ik gebruik meestal Zilvervliesrijst en dan liefst de Bruine Jasmijnvariant. 
Gewoon omdat ik die het lekkerst vind. Met Basmati of Pandanrijst smaakt het ook uitstekend. 
Bij zilvervliesrijst heb je wat meer water èn wat meer geduld nodig.

Voor 2 personen heb je nodig:
1 kopje rijst
1 kopje water (bij zilvervlies een 1/4 kopje meer)
1 ui
4 tomaten
250 gram kastanjechampignons
oregano
1 ons ham
geraspte kaas

Snipper de ui, haal de pulp uit de tomaten en hou het apart, snij de champignons in plakjes.
Bak de ui glazig in wat olijfolie, voeg de champignons toe en laat ze wat slapper worden.
Voeg de rijst erbij en laat deze mee bakken. Als de champignons veel van de olie hebben opgenomen voeg je nog een scheutje olie toe.
De tomatenpulp en het kopje water aan de rijst toevoegen.
Royaal bestrooien met de oregano.
De tomaten in stukjes snijden, toevoegen en de rijst gaar laten worden.
De ham in stukjes snijden, toevoegen en geraspte kaas toevoegen.

Geen opmerkingen: