woensdag 19 november 2014

Kerrieschotel.

Voor 2 personen heb je nodig:

1 ui
1 teen knoflook
1/2 (kleine) spitskool
3 ons rundergehakt
1 1/2 el. garam massala
1/2 el. zoutarme sambal badjak (zie smaakmakers)
eventueel een scheutje na. ketjap en 1 tl tomatenpuree
3 aardappels
1 laurierblaadje 
1 foelieblad
scheutje melk
1 ei
peper en nootmuskaat

Oven voorverwarmen op 220 graden C.
Schil de aardappels en kook ze gaar met het laurier-en foelieblad.
Schil en snipper de ui en bak hem glazig in wat olie. 
Snij de spitskool in repen en daarna in hapklare stukken.
Knoflook en gehakt meebakken. Als het gehakt rul is de spitskool, garam massala en sambal er door mengen en de kool iets laten slinken.
Mengsel proeven en op smaak brengen met sambal of peper, ketjap en tomatenpuree en daarna over doen in een beboterde schaal.
Het laurier-en foelieblad verwijderen uit de aardappels. 
De gare aardappels fijnstampen en vermengen met de melk, peper en nootmuskaat. 
Het ei erdoor roeren en het aardappelmengsel op de kerrieschotel doen en met een vork een mooi lijnenspel maken.
Hier en daar een klontje boter en een half uur in de oven.

Geen opmerkingen: